Willis Tower (tidligere Sears Tower)

Willis Tower - Chicago
Willes Tower

I mange år var Willis Tower (tidligere kendt som Sears Tower) en af verdens højeste skyskrabere. I virkeligheden er Willes Tower ni bygninger, der er forbundet til en kæmpe bygning. Det blev færdiggjort i 1974, og var opført for at rumme kontorer til 6.500 Sears-ansatte fra hele byen.

Tæt på det berømte Chicago ‘L’, de forhøjede toget og Chicago Transit Authority busser, ville det have været højere, men Federal Aviation Authority var bekymret for flysikkerheden på ruter til og fra O’Hare.

Bygningerne består af et sæt “sammenbundne rør”, hvor alle tårnene støtter hinanden. På grund af de kraftige vinde i Chicago, der starter nær Lake Michigan, må enhver høj bygning tage hensyn til belastninger forårsaget af vindgradient. Med dets specielle design kan omkredsen sprede vinde og reducere svajen, mens det indvendige sørger for strukturel støtte.

En serie af tilbagetrukne dele af bygningen over 50. sal giver sammen med det sorte glas, der giver både lys, en imponerende facade og som samtidig styrer temperaturen, bygningen dets unikke look. Som resultat giver det en betydningsfyldt tilføjelse til en i forvejen storslået skyline i en af USAs største byer.

Besøgende kan tage elevatoren til toppen, for at se udsigten fra 103. etage. Indgangen er på Jackson Boulevard og 1,5 million besøgende går igennem den hvert år.

Første skridt på turen efter du har fået din billet er en video, der fortæller historien og den unikke konstruktion af bygningen – det er meget interessant i sig selv. Så er det videre til SkyDeck elevatorerne, hvor du bliver hevet op til toppen. Elevatorerne er udstyret med store fladskærme, der viser billeder af jorden fra en rumfærge, givet af NASA.

På en klar dag kan besøgende se snesevis af kilometer væk og, takket være de høje vinde, er himmelen ofte klar. Udsigten er blandet med andre bygninger tæt på, men du vil ikke kun se de andre bygninger, men dele af Michigan, Indiana og Wisconsin i baggrunden.

Der er interaktive computerskærme, der giver dig tonsvis af informationer om Chicagos historie og byens verdensberømte bygninger. Vinduer, der er bygget ud af bygningen giver både børn og voksne mulighed for en fantastisk udsigt. Kraftige kikkerter sørger for, at man kan få et tættere kig på andre dele af byen.

Tårnet har også et stort antal restauranter at vælge imellem, bl.a. Mrs. Levy’s Delicatessen, en delikatesseforretning i New York-stil, italienske Mia Torre og Dos Hermanos, som tilbyder mexicansk mad.

Pladsen rundt om tårnet er i nogen grad jævn, men udsigten, når man kigger op, er spektakulær.

Køerne kan være meget lange og man kommer derfor ofte til at vente længe, ikke bare på billetter, men også på elevatorerne i begge retninger. Sørg for at have rigeligt med tid til at komme op eller ned. Sigt efter en søndag morgen eller andre tider med mindre trafik.

Street View fra Willis Tower i Chicago