3 spanske byer du absolut bør besøge

Hvis økonomien ikke rækker til at tage hele vejen til det store USA, og du leder efter et sted inden for rækkevidde, hvor du kan nyde nogle dage i solen, er Spanien det oplagte valg. Her får man, udover varme, fantastisk mad, lækre strande og afslappet sydeuropæisk stemning – og tilmed til helt overkommelige priser. Der er heldigvis masser af skønne spanske byer og områder at vælge imellem, så hvorfor tage til Barcelona og Mallorca som alle andre? I denne artikel kan du læse om Rejser til Malaga, San Sebastian og Madrid og blive lidt klogere på nogle af disse til tider oversete spanske byer, som har masser at byde på. Så kan du selv vurdere, hvilken der passer bedst til dig og måske begynde at planlægge din næste tur.

Malaga – den andalusiske perle

Sydspanien er især kendt for sine solrige kyster, palmetræer og rendyrkede feriestemning. Men inden du pakker kufferten og tager til Marbella sammen med alle de kendte, bør du måske lige overveje om Malaga ikke i virkeligheden er et sjovere valg. Den halvstore men yderst charmerende havneby har nemlig alt, hvad feriehjertet kan begære. Her får du både adgang til strand, byliv, kunst og arkitektur, og byen er heldigvis ikke større, end at du sagtens kan bevæge dig rundt til fods. Udforsk de fine gamle bygninger i det historiske centrum, gå på opdagelse i Alcazaba-borgen, tag et smut forbi det idylliske Picasso-museum, og prop dig med de mest velsmagende tapas-retter på en af byens utallige restauranter.

Spis dig igennem San Sebastian

San Sebastian, som ligger i Baskerlandet i det nordlige Spanien, er måske mest kendt for sin årlige filmfestival, men hvad endnu vigtigere er, at byen har en madkultur, der er noget udover det sædvanlige. I forhold til byens beskedne størrelse findes der et imponerende antal Michelin-restauranter, og byen er for længst blevet erklæret et sandt paradis for foodies. Det lyder måske som om, at det kan blive en halvdyr fornøjelse, men det behøver det slet ikke. Selv billige restauranter, der måske ikke ser ud af noget særligt, serverer i mange tilfælde mad, man normalt kun kan drømme om. Derudover ligge byen utroligt smukt med udsigt til både azurblåt hav og frodige bjerge.

Smukke San Sebastian i Spanien med stranden i forgrunden og huse spredt op ad bjergsiden i baggrunden.

Kunst og kongehus i smukke Madrid

Det er indrømmet lidt specielt at have Spaniens hovedstad med på denne liste, da den måske ikke ligefrem kan siges at være overset. Men fordi de fleste danskere valfarter til Barcelona, er Madrid på mange måder kommet til at stå lidt i skyggen af denne, hvilket der dog ikke er nogen logisk forklaring på. Madrid er måske en af Europas smukkeste byer, og det er samtidig her, at du kan få nogle af de største kunstoplevelser samlet på et sted. Særligt Prado-museet, som man bør afsætte nogle solide timer til, har en samling af spansk og europæisk kunst, som vil få de fleste kunstelskere til at vælte bagover. Besøg også det smukke kongehus, gå en hyggelig tur i en af de mange grønne parker, og spis på billige og autentiske spanske restauranter – og glem ikke en god omgang churros i ny og næ!

Billede fra gadeplan af Madrid i Spanien.