Bo i et år i Chicago på udveksling

The Windy City har virkelig meget at byde på for dig, der gerne vil på udveksling. Du kan både nyde de mange seværdigheder og bylivet, men også de mange aktiviteter der er på skolen.

Udvekslingsophold i Chicago - USA

Chicago bliver i nogle tilfælde lidt overset af udvekslingsstuderende, fordi de hellere vil til New York eller Los Angeles. De byer, som de kender fra film og serier. Det er dog rigtig ærgerligt, da The Windy City, som USA’s tredjestørste by bliver kaldt, har rigtig meget at byde på. Det er både i forhold til, hvad du kan opleve i din fritid, men også hvad du kan lave i dit ophold på skolen. Det er derfor bestemt værd for dig at overveje at tage til byen, når du skal på udveksling.

Udveksling i Chicago

En af de organisationer, der sender danske udvekslingsstuderende til Chicago, er IntoHighschool. De har faktisk et program, der gør det muligt for dig at vælge området helt specifikt. Det program kalder de USA Select. Det koster lidt mere at deltage i det program, til gengæld kan du så være sikker på, at du kommer til din drømmedestination. Læs mere om deres programmer her.

Sådan kommer din hverdag til at være i Chicago

Når du tager til Chicago som udvekslingsstuderende, kommer du til at bo hos en værtsfamilie. Der bor og spiser du, og du er sammen med dem i din fritid – præcis som med din familie herhjemme i Danmark. Du kommer derfor til at lære rigtig meget om amerikansk kultur af dem og bliver god til sproget ved at tale med dem.

Det samme gør du ved at tale med de venner, som du får på skolen. Det amerikanske skolesystem er bygget sådan op, at du i langt højere grad selv har mulighed for at vælge dine fag. Dermed kommer du også til at gå på hold med mange forskellige mennesker. Det er en rigtig god mulighed for dig, når du gerne vil have nye venner.

Skolegang i Chicago

Efter skole har du mulighed for at deltage i nogle af de mange fritidsaktiviteter, som skolen tilbyder. Det kan for eksempel være at spille skak, bage, stå for årsbogen eller skoleavisen. Det kan også være, at du hellere vil dyrke sport som baseball eller basketball.

Oplevelser som udvekslingsstuderende

Selvom meget af din tid kommer til at gå med at gå i skole og være sammen med dine venner og værtsfamilie, kommer du også til at have tid til at udforske byen. Det kan du for eksempel gøre i weekenderne, hvor du kan tage på restaurant, cafe, museum eller ud og se en sportskamp.

Welcome Camp i New York City

Rejser du med IntoHighschool, kommer hele dit ophold faktisk til at starte med otte dage i New York. Der afholder de nemlig en Welcome Camp, hvor du kommer til at møde de andre, der skal på udveksling i USA. Der bliver I klædt på til at møde jeres værtsfamilier og det amerikanske skolesystem. Samtidig kommer I på sightseeing i byen og lærer hinanden bedre at kende.

Kort over Chicago