Brookfield Zoo

Brookfield Zoo - Chicago

Chicago er blandt turister meget populær for store bygninger, restauranter og shopping. Men en af hovedattraktionerne, både for lokale og for besøgende, forbliver Brookfield Zoo. Den åbnede i 1934, og er lokaliseret på 216 hektar, omkring 22 kilometer fra centrum. Attraktionen og beliggenheden er perfekt for dem, der leder efter noget lige udenfor storbyen i forstaden Brookfield.

Brookfield Zoo, som var innovativ fra starten, var blandt de første til at bruge voldgrave og andre former for indhegning i stedet for bure. Dette er nu bredt benyttet i verdensberømte zoologiske haver, som San Diego Zoo og Bronx Zoo.

Brookfield Zoo bød på den første Giant Panda udstilling i USA og det er fortsat en stor attraktion. Den første panda, Su-Lin, er blevet udstillet og kan ses på Chicagos Field Museum of Natural History.

I 1960 byggede den zoologiske have landets første indendørs delfinbassin, og i 1980’erne introducerede de den første simulerede regnskov. Den tropiske regnskov leverer skygge og grene for aberne at lege i, mens fugle flyver ind og ud mellem grenene. Besøgende kan betragte dyrene, der løber omkring under et simuleret tordenvejr.

Med kunstige landskaber og over 2.000 dyr (mere end 400 arter), lever den fuldt ud op til sit rygte som en af verdens mest fremragende zoologiske haver. The Australia House huser mange af de indfødte arter. The Baboon Island er et område, hvor disse interessante aktive og larmende relaterede til aberne går frit omkring. The Reptile House har snesevis af slanger, firben og andre dyr, der knap kan kategoriseres.

The Pachyderm House er hjemsted for to kæmpe elefanter, engang hjemsted for Zitty, en 6,5 ton hanelefant. Det stakkels dyr var begrænset til et indendørs bur i næsten 30 år, efter den angreb en dyrepasser i 1941. Efter den blev sat i det fri i 1973, faldt den to år efter desværre i en voldgrav og døde syv måneder efter.

Blandt andre berømte dyr i zooen er Binti Jua, en lavlands gorilla. I august 1996 faldt en ung dreng ned i hendes indhegning, men hun samlede ham bare op og satte ham tilbage. Hun udførte samme handling mange gange, blandt andet tog hun sin egen baby, Koola, hen til dyrepasserne til undersøgelse.

Zooen har en af de største desmodyr-samlinger på over 30 dyr, der synligt løber rundt bag glas. Der er dværgflodheste, der er meget mindre end normalt, men ligeså hårde og voldsomme.

Der er også fredelige dyr, herunder de tre sjove dovendyr. De bomuldsdækkede aber fra Central- eller Sydafrika er også sjove. Der er en usædvanlig type heste, den norske fjordhest, som vil være interessant for hesteelskere. Krybdyrfans kan se Sungazer firbenet og indigoslangen.

Med kun 20 minutter i taxa fra centrum, eller omkring 30 minutter i bus, er zooen nem at komme til og du kan bruge hele dagen der, inden du tager tilbage til dit hotel.

Kort over Brookfield Zoo i Chicago