Chicagos parker

Med mere end 500 parker at vælge imellem i Chicago vil det måske være svært at bestemme sig for, hvilken man skal besøge. Men nogle af de største har fået deres gode ry fra alt det, de tilbyder besøgende.

Grant Park - Chicago
Grant Park

Grant Park strækker sig fra Campus museet på Lake Shore Drive og Roosevelt Road til den nordlige del af den verdensberømte Prudential Building. Parken er i høj grad resultatet af Montgomery Wards anstrengelser – stifter af stormagasinskæden. Han lagde pres på byen til at opføre Grant Park.

Her finder du det berømte springvand Buckingham Fountain, der glædeligt sprøjter hele sommeren. Det er lokaliseret på East Columbus drive 301 og blev opført i 1927 med en næsten 3 millioner dollars renovation i 1994. Med dets fire søheste skyder det vandet mere end 45 meter op i luften hver time.

Millennium Park, en del af Grant Park, er en af de nyeste tilføjelser, som begyndte omkring starten af det 21. århundrede. Parken var under diskussion i 20 år, og har nu en størrelse på 10 hektar i hjertet af byen. Parken grænser op til Michigan Avenue til vest, Columbus Drive til øst og gaderne Randolf og Monroe.

I parken er der store græsplæner, moderne kunst og en spektakulær udsigt ud over Chicago. Skulpturer og gangbroer har erstattet jernbaner og parkeringspladser.

Lincoln Park - Chicago
Lincoln Park

Blandt de andre store parker er Lincoln Park, som i 1850’erne begyndte som en lille offentlig kirkegård. I 1860 blev en sektion på 60 hektar opført af byen og opkaldt efter præsidenten efter snigmordet på ham i 1865. I 1950 var parken vokset til dens nuværende størrelse på 1.208 hektar.

I parken findes en stor statue af the Thin Man fra Troldmanden fra Oz. Forfatteren Frank Baum boede i Chicago omkring skiftet til det 20. århundrede. Der er Lincoln Park Boat Club sammen med alle former for sportsaktiviteter. Her er også den berømte Lincoln Park Zoo med hundredvis af dyr at se på.

Der er ét område, hvis navn kunne være misledende, men som besøgende uden tvivl ønsker at se: Hyde Park. Det er ikke rigtig en park, men et kvarter, som er fyldt med arkitektoniske vidundere. Frank Lloyd Wrights Robie House er her, beliggende blandt de fineste huse, der nogensinde er blevet opført.

Hyde Park begyndte sit liv i 1850’erne nær Illinois Central Railroad, og voksede hurtigt til at blive et af de fineste boligområder. Med snesevis af butikker og restauranter langs gader med træer omkring, bliver det til en besøgendes paradis i den travle by. Tæt på er the Museum of Science and Industry (Videnskabs- og Industrimuseet).

Du vil ikke have tid til at besøge alle Chicagos mange parker, men du kan se de store parker og nyde en afslappende og sjov dag i hvilken som helst af dem.

Afslutningsvis skal det lige nævnes, at ChicagoGuiden har et tæt samarbejde med hjemmesiden RejseSpion. Det er en service, som finder nogle af nettes bedste tilbud på ferier. Her vil du ofte kunne finde et stort udvalg af billige rejser til USA både i form af pakkerejser, men også tilbud, hvor fly og hotel skal bestilles individuelt. Måske finder du dit næste USA-eventyr der.


Rejseforsikringsguiden.dk – Rejseforsikring USA