The Field Museum

The Field Museum - Chicago
The Field Museum

Grundlagt i 1893 som det Colombianske Museum er det en af verdens mest fremragende bygninger. Med et bibliotek med mere end 150.000 bind og millioner af opbevarede genstande er det et sted i verdensklasse at lære om menneskets historie. En stor del af kollektionen står til rådighed for offentligheden og det gør det meget mere end et tørt, akademisk besøg.

De, som har interesse for det gamle Egypten, vil ikke blive skuffet. Der er katakomber til udstilling, som engang blev betrådt af faraoer, og mange af deres mumier bliver udstillet. Der er udstillinger, som forklarer hvordan de levede og hvad der skete med slaverne efter deres død.

Børn vil nyde dinosaur-udstillingen, med 40-fods uhyrer, der er klar til angreb. Centrum af kollektionen er en kaldet ”Sue”. Et 67 millioner år gammelt eksemplar, hvis opdagelse var et eventyr for sig. Verdens største T-Rex. Hun vil fascinere børn i alle aldre.

I the Nature Walk vil besøgende finde mere end 500 eksemplarer af fugle, pattedyr og havdyr. Den fantastiske varietet af arter er blevet opbevaret i meget livlige poseringer.

Alle de kryb du kan forestille dig, finder du i udstillingen. I Underground Adventure træder du ind i et område, hvor du er det lille bitte dyr, og insekterne er i elefantstørrelse. Børn kan styre sig igennem en myrekoloni og opleve hvordan det er at holde bistade.

Mineraludstillingen i Earth Sciences-afdelingen er på lige fod med de berømte Natural History museer i New York og Washington. Det strækker sig fra meteorstensamlinger til 1.000.000 dollars ædelsten – der er flere krystaller til udstilling, end du vidste eksisterede.

Hall of Gems er særdeles bemærkelsesværdig, med mere end 50 slags dyrebare juveler udstillet. Tæt derpå er Hall of Jades med snesevis af eksempler på denne grønne sten fra Kina, der både har glædet dronninger og startet krige.

Ved siden af er Plants of the World-området, hvor du kan se hvordan jungler var for millioner af år siden og op til i dag. Udstillingen er utrolig virkelig, selvom alt er kunstigt.

I Evolving Planet-udstillingen kan du se, hvordan klipper, planter og dyr blev til, samtidig med at du lærer om, hvordan jorden kom til at eksistere for mere end 4 milliarder år siden. Som en del af oplevelsen kan du se, hvordan dinosaurerne og andre dyr udviklede sig til de pattedyr vi ser i dag. Du vil også se hvor lidt myrerne har ændret sig over millioner af år – den eneste udvikling er, at de er blevet formindsket til den størrelse de har i dag, hvor du er den største af de to.

Museet er lokaliseret på S. Lake Shore Drive 1400 ved Museum Campus tæt på Shedd Aquarium og Adler Planetarium.

Street View fra the Field Museum i Chicago