Museum of Science and Industry

Museum of Science and Industry - Chicago
Museum of Science and Industry

Der findes mange videnskabs- og industrimuseer rundt omkring i USA, men det i Chicago er det ældste og utvivlsomt det bedste museum af sin slags i hele verden. Museet strækker sig over tre etager og et areal på 32.520 m2. Der er over 800 udstillinger, som tiltrækker 2 millioner besøgende om året.

Bygningen det befinder sig i, blev bygget i 1893 for World Columbian Exposition som et sted for smuk kunst – den eneste bygning, der står tilbage fra denne forbløffende begivenhed. Beaux Arts-stilen blev standarden for museer i klassisk stil. Til at begynde med befandt Field Museum udstillingen sig der, men den blev flyttet til Grant Park i 1921. Efter en donation på 3 millioner dollars af Sears frontfigur, Roebuck, blev industrimuseet født, og åbnede officielt i 1933.

Som de fleste af dem, dækker det forskellige områder, inklusiv udstillinger om energi, elektricitet osv., med hundredvis af interaktive displays. Idéen lyder måske ny, da det blev populært på videnskabsmuseer i 1970’erne, men det begyndte på Deutsches Museum i Tyskland i slutningen af det 19. århundrede, hvor displays var interaktive og ikke kun til at se på.

Blandt energidisplayene er der en rekonstruktion af en kulmine fra Illinos fra 1933, som besøgende kan komme godt 15 meter ned i. Selvom det er en af de nyeste udstillinger, forbliver det en af de mest populære. Der er også en erobret tysk ubåd, man kan gå rundt om og en jernbanemodel på 270 m2, som man kan lege med. Hvis det ikke er interaktivt nok, så prøv den godt 6 meter hjerte-model, der gør det muligt at se, hvordan dette livsvigtige organ arbejder.

The Fairy Castle lyder som noget, der ikke hører til i et videnskabsmuseum. Men dette dukkehus på knap én m2 har funktionelt elektrisk udstyr og VVS. Der er også et kyllingerugeri, der vil glæde børnene. For de ældre børn er Apollo 8 rumskibet opstillet sammen med en Mercury Space Capsule.

Ustillingerne ændres hele tiden, så hver gang du besøger museet vil du se noget nyt. På et tidspunkt vil du måske se en udstilling med snesevis af Da Vinci’s værker. Du vil måske være heldig at nå at se Human Body udstillingen, der viser 20 nøgne plastikmenneskemodeller i fuld størrelse, der viser hele muskulaturen. Ellers kan du nå CSI Experience og finde ud af alt om, hvordan de moderne videnskabsdetektiver får fat i kriminelle.

En Star Wars udstilling, der viser de besøgende modeller fra filmen, mens der forklares hvordan nogle af dem måske en dag bliver virkelige, er på vej. Du kan få en tur i et luftpudefartøj og prøve at bygge din egen ”droide” – en menneskelignende robot.

Men selv de meget gamle udstillinger er stadig fascinerende. Der er en gruppe karyatider (græske statuer) fra den originale udstilling fra 1893. Disse fascinerende skulpturer var dele af søjler i græske bygninger. Gå ikke glip af Foucault pendulet fra midten af det 19. århundrede, en opfindelse, der demonstrerer jordens rotation.

Med masser af spisesteder at vælge imellem og sjov, du kan besøge mange gange og stadig finde mere at se på, er museet lokaliseret på 57th Street og Lake Shore Drive i den berømte Hyde Park.

Street View fra Museum of Science and Industry i Chicago