The Art Institute

The Art Institute - Chicago
The Art Institute

Med hjemsted i en bygning fra 1893 er The Art Institute i Chicago en af landets mest fremragende skoler og museer.

Universitetet, som er en del af instituttet, begyndte faktisk i 1866, og undervisningen begyndte to år senere. Et par vanskelige år fulgte, men i 1882 var skolen livet op igen. Gennem årene har skolen haft nogle betydningsfulde elever, herunder Walt Disney, Georgia O’Keef og Hugh Hefner. Men for de rejsende er den primære attraktion verdensklasseudstillingerne.

Selvom det er mindre end Metropolitan i New York og Louvre i Paris, har the Art Institute nogle af verdens fineste værker.

De afrikanske og amerikanske indianerkollektioner omfatter blandt andet træskulpturer, masker og tekstiler fra det sydlige, centrale og vestlige Afrika. Videnskabsmænd undersøger aktivt genstandene, der er indsamlet af museet gennem årene. Det har også et udvalg af keramik af Andesfællesskabet (Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru og Venezuela), metalkunst og symbolsk kunst fra Sydamerika.

Chicago har i lang tid været kendt for dens arkitektoniske mesterværker og arkitekterne, som har udført dem. Louis Sullivan, Frank Lloyd Wright og mange andre store kunstnere har lavet nogle af deres mest kendte værker her. Dette faktum er vist i Ernest R. Graham Study Center for Architehtural Drawings. Kollektionen omfatter mere end 130.000 tegninger – mange som er af mestrenes egne hænder.

En stor del af museet omhandler dets europæiske kollektioner. Der er mere end 25.000 elementer, inkluderet blandt andet keramik, metalkunst, glasskulpturer og møbler. Elementerne strækker sig fra det tidlige 12. århundrede til i dag, så der er helt sikkert noget for enhver interesse.

Den dekorative kunstkollektion er suppleret af en kæmpe kollektion af tekstiler fra gennem årene. Tekstilafdelingen omfatter mere end 13.000 elementer fra hele verden. Der er før-Columbia genstande, europæiske dragter, billedtæpper og meget andet. Genstandene kommer så langt fra som fra Asien, Afrika og Indonesien til Peru og Mexico.

Centralt for museets attraktioner for besøgende er de europæiske verdensklasseudstillinger. Kollektionen strækker sig fra værkerne skabt i middelalderen til 1900. På ca. 2.000 værker er kollektionen slet ikke verdens største. Louvre i Paris er vurderet til at besidde mere end 100.000 malerier. Men selvom det er mindre, er der nogle af verdens fineste eksempler på malerkunsten.

Det 19. århundredes franske malerier er blandt de bedste og er på højde med nogle i Louvre og Musee D’Orsay. Med der er også fantastiske spanske og tyske malerier fra det 15. århundrede. Impressionismen er godt repræsenteret og der er mange skulpturer, som er meget ansete af besøgende. Mere moderne kunstnere er også repræsenteret. Der er flere populære værker af O’Keefe, Grant Wood og nogle af Edward Hopper.

Lokaliseret på South Michigan Avenue 111 på den vestlige kan af Grant Park, tilbyder museet også en dejlig restaurant.

Street View fra the Art Institute i Chicago