Shedd Aquarium

Shedd Aquarium - Chicago
Shedd Aquarium

John G. Shedd Aquarium ligger ved kysten ved Lake Michigan og er kendt for at være blandt verdens bedste. Det er hjemsted for mere end 650 arter af fisk, krybdyr, amfibisk, fugle og pattedyr, og der er mere end 8.000 dyr fra hele verden.

Siden 1930 er samlingen vokset til at inkludere en kæmpe koralrev udstilling, hval- og delfinlevesteder, en Amazoneudstilling, pingviner og meget mere.

I hav-pattedyrsshowet giver stillehavsdelfiner et show, der vil underholde både børn og voksne. Sørg for at møde op mindst en halv time før showet går i gang, for at få en god plads. Akvariet kan være proppet, og nogle gange lukker dørene 15-20 minutter før showet går i gang.

I Oceanarium udstillingen vil du have chancen for at se alle de dyr, der bor i denne tank, der rummer mere end 11.000.000 liter havvand – verdens største indendørs pattedyrs-akvarium. Akvariet er inddelt i forskellige sektioner og hver af dem har noget interessant at tilbyde.

I Secluded Bay kan du se hvidhvalerne, der vejer op til 1.300 kg eller mere. Det er muligt at betragte disse store, men yndefulde dyr under vandet fra et underjordisk udsigtsområde.

Hvis du går lidt længere, kan du besøge Penguin Shore (Pingvinkysten), hvor der er to forskellige arter af disse fantastiske fugle. Nogle gange lader medarbejderne de besøgende røre ved en ægte pingvinfjer.

I Wild Reef sektionen kan du finde en fantastisk varietet af farverige koralrev, der byder på mere end hundrede arter. Mere end 2.000.000 liter vand rummer et fantastisk udvalg af polypper, anemoner og andre små væsener. Men det rummer også mere end 25 hajer, der sædvanligvis opholder sig i sådanne rev ude i det fri.

Amazon Rising udstillingen viser dig hvordan livet er i Sydamerikas regnskove, med hundredvis forskellige jungledyr. De virkelige regnskove får mere end 2,5 meter regn per år, så man kan se hvorfra området har sit navn. I udstillingen er der dusinvis af slanger, giftige frøer og edderkopper. Der er endda giftige myrer og 73 forskellige slags havkatte.

Området har to separate gallerier på et område af cirka 2.600 kvadratmeter, hvor det er muligt at bevæge sig rundt. Flodvandet kan være så højt som 1,8 meter! Men sørg for, at dit kamera kan tage billeder i de meget lidt belyste forhold, da det ikke er tilladt at fotografere med blitz.

The Waters of The World udstillingen dækker næsten halvdelen af den øvre del. Det viser alt fra ishavene i det nordlige Alaska til de tropiske vande i det nordlige Australien og rummer mere end synlige bosteder. Du vil finde fire sektioner: Flode, Øer og Søer, Have og Lokale vande.

I udstillingen er der mere 300 forskellige arter, der inkluderer alt fra leguaner til flododdere, skildpadder til en australsk lungefisk. Der er også touch screens, der viser utallige informationer om dyrene.

Kom og se den cirkulære tank i det Caribiske Rev, bygget i 1971, og se dykkerne fodre dyrene, mens de fortæller alt om dem.

Uanset hvilke slags havdyr der interesserer dig, vil du finde mange eksemplarer i Shedd Aquarium, lokaliseret på South Lake Shore Drive 1200. Besøg sheddnet.org for flere detaljer.

Street View fra Shedd Aquarium i Chicago