Navy Pier

Navy Pier - Chicago

Uanset om du vil have en tur i et pariserhjul eller se noget af Shakespeare, har Navy Pier alverdens tænkelige attraktioner. Området blev åbnet for offentligheden i 1916, og blev givet nyt liv i 1995. Lige siden har området tiltrukket besøgende fra hele verden – mere end 8 millioner bare i år 2005.

På trods af dette, skal du ikke bekymre dig om for store menneskemængder. Der er så meget at se og lave, at køer sjældent er et problem. Der er en kaj med skibe at se på og restauranter at prøve, ligesom på Pier 39 i San Francisco. Du kan også bare sidde og nyde springvandet på Gateway Park med 240 stråler, alle sammen computersynkroniserede.

Pariserhjulet er udformet efter verdens første. Det er over 13 meter højt med håndmalede dyr på og er en glæde for både børn og voksne. Du får et godt udsyn til Skyline Stage, et cirka 30 meter højt tag, som om vinteren bliver brugt som skøjtebane og i løbet af sommeren som teater med 1.500 siddepladser.

Hvis du vil se teaterforestillinger, må du ikke gå glip af Shakespeare Theater. Med 525 siddepladser, der sjældent er tomme, finder du forestillinger, der har glædet publikum i mere end 400 år.

Navy Pier har selvfølgelig også et IMAX teater, for dem som kan lide moderne underholdning. Med den kæmpe skærm, der byder på scener med enorme vulkaner, vandfald og snesevis af specialfilm, ville man sommetider ønske, at det ikke var så virkeligt!

Besøg the Smith Stained Glass museum og se disse multifarvede værker. Du vil se designs, som du ikke ser nogen andre steder. Der er 150 forskellige stilarter, alt lige fra gotisk katedral til moderne portrætter.

For børnene er der Children’s Museum (børnenes museum), hvor alt er rettet mod det unge publikums nysgerrighed. Kanoer, der sejler ned ad en foregiven flod vil holde dem dejligt optaget.

Shopping på Navy Pier er en tilfredsstillelse, der aldrig stopper. Du kan besøge et Build-A-Bear værksted og designe dit eget tøjdyr, eller gå i Sitara, for at få indisk tøj eller håndlavet kunst fra Bali. Besøg Go!, spillebutikken og find flere brætspil end du vidste fandtes.

Du vil snart blive sulten, så stop ved the Bubba Gump Shrimp Co., som er opkaldt efter de fiktive figurers (fra filmen Forrest Gump) virksomhed. De tilbyder andet end bare krebsdyr. Menukortet består blandt andet også af ribben. Hvis du kan lide din sydlige mad med lidt jazz, så prøv Joe’s Be-bop Café og få noget jambalaya (en kreolsk/cajun-ret) og ribben.

Hvis du bare er tørstig, så gå på Charlie’s Ale House, der har mere end 70 forskellige øl at vælge imellem. Igennem foråret og sommeren er der plads til mere end 150 gæster indenfor og ude. Prøv Billy Goat Tavern, for at smage en af byens bedste burgere. Eller gå på RIVA for en mere moderne atmosfære med gode steaks, pasta og mad fra havet.

Det hele ligger ikke langt fra det berømte Hancock Tower og mange andre attraktioner, så vær forberedt på en dag med stor underholdning.

Street View fra Navy Pier i Chicago